Ceres Byen
En markant ny bydel

Ceres Byen er en ny, inspirerende bydel i hjertet af Aarhus. Bydelen er en åben invitation til alle om at træde ind i et levende miljø, hvor smukke gamle bygninger, moderne arkitektur og grønne miljøer udgør rammen om boliger, erhvervsliv, butikker og uddannelsesmiljø.

Bo og arbejd
i Ceres Byen

Ca. 2.000 mennesker har deres hjem i Ceres Byen, hvor der ligger 1.100 attraktive boliger. På VIA University College har 5.500 studerende deres daglige gang, ligesom der er butikker og erhvervsliv i Ceres Byen. Det giver mulighed for at bo, arbejde og læse i bydelen.

Viden og kultur
mødes i Ceres Byen

VIAs campus har adresse i Ceres Byen, hvor 5.500 studerende fra Danmarks tredjestørste uddannelsesinstitution bidrager til bydelens mangfoldighed.

Det giver basis for innovation og videndeling i samspil med bydelens virksomheder og øvrige institutioner.
Læs mere om VIA University CollegeDen gamle
Cerespark åbnes

I forbindelse med etableringen af Ceres Byen blev den gamle park fra 1856 åbnet for byens borgere og turister. Parken grænser op til Aarhus Å og Brabrandstien, som nu er en del af bydelen og en naturlig forbindelse til Aarhus C’s rige kulturliv, shoppinggader og caféstemning.

Nyskabende
arkitektur

Ceres Byen er inddelt i boligkvarterer, erhverv og uddannelse, der er tegnet af en række forskellige anerkendte arkitekter i Aarhus. Deres markante bygninger er med til at give de enkelte kvarterer hver deres visuelle særkende og på den måde skabe dynamik og stemning i hele bydelen.

Royal Unibrew A/S er den oprindelige ejer af Ceresgrunden, der består af op til 140.000 etagekvadratmeter. Hele grunden er nu udviklet af A. Enggaard A/S, og fremstår som en ny, moderne, attraktiv bydel i hjertet af Aarhus.

Masser af miljø
og industrihistorie

Ceres Byen er meget mere end et spændende nybyggeri. De bedste og mest anvendelige bygninger fra det charmerende gamle bryggeri er bevaret og istandsat med stor respekt for den oprindelse arkitektur. På den måde er områdets unikke industrihistorie bevaret. En række af de gamle bygninger kunne imidlertid ikke genanvendes og er derfor revet ned.

Brygmesterboligen er bevaret og omdannet til moderne kontorlokaler. Her har A. Enggaard deres kontor i Aarhus. Jyske Palæ er i dag gennem renoveret og huser flere forskellige erhvervslejere.
Det store fadølslager, som lå tæt ved krydset mellem Viborgvej og Silkeborgvej, er nu revet ned, så der nu er skabt plads til Lottrupgården og Ceres Plaza. Frem til nedrivningen har det huset både Fodboldfabrikken og TallMan Studio.

Kedelbygningen er ligeledes blevet nedrevet. Bygningen fungerede frem til nedrivningstidspunktet som event-location under navnet “Kedlen”.

CERES BYENS
BYGNINGER

Få et overblik over Ceres Byens bygninger, lejemål, ejerlejligheder, erhverv og butikker.

Hent et oversigtskort over Ceres Byen (Flen er stor, og kan tage et øjeblik at downloade)

Ceres Park

Ceres Park er et projekt med velindrettede ejerlejligheder der, som navnet antyder, er placeret lige ned til den smukke, gamle park.

cerespark.dk

Ceres Hus

Disse ejerlejligheder ligger i kulturaksens midtpunkt og stod færdigopført i juli 2017.

cereshus.dk

Lottrupgården

Disse ejerlejligheder blev færdige i juli 2017. Følg med her, hvis du vil vide mere.

lottrupgården.dk

Ceres PANORAMA

130 fantastiske ejerlejligheder i Ceres PANORAMA står rejst som et pejlemærke i Ceres Byen.

cerespanorama.dk

Ceres Plaza

Ceres Plaza, der ligger ud mod Viborgvej indeholder både kontorer til udlejning og lejeboliger.

ceresplaza.dk

Bryggerhaven

Disse lejeboliger stod færdige i juli 2017. I Bryggerhaven ligger også Føtex Food og andre butikker.

Læs mere

Ceres Corner

Ceres Corner består af 131 lejeboliger som ligger på hjørnet af Silkeborgvej og Dollerupvej

Læs mere

Via Campus

VIAs campus i Ceres Byen har plads til 5.500 studerende.

www.via.dk